Huomioita kuluneilta viikoilta osa 3

- Mouling Rouge show oli todellakin upea! Mikäli rakastat sirkusta, teatteria, musikaaleja, upeita pukuja ja esityksiä, tai dramatiikkaa, on tämä viihde todellakin sinua varten. Niin oli kauniita ihmisiä ja rekvisiittaa, että ihan tuli tippa linssiin välillä. Että voikin olla jotain näin ihanaa olemassa ja ihminen saa sellaista kokea!

-Kaikki yhteismajoitus hostellihuoneet eivät ole mukavia. Edellisessä tekstissä kehuin kuinka hostellihuoneessa sai olla käytännössä yksistään suurimman osan ajasta ja kokemus oli muutoinkin ihan toimiva. No, viimeisen yöni Pariisissa vietin juna aseman vieressä sijaitsevassa hostellissa, jossa pääsin nauttimaan entistäkin isommasta jaetusta huoneesta. Hieman piti itseään tsempata, kun tunnin tai puolen tunnin välein joku huoneen kahdeksasta asukkaasta rymisteli sisään koko yön läpeensä ja juuri kun tilanne tuntui rauhoittuneen, alkoi sama ralli kun ihmiset alkoivat heräillä ja poistua omille menoilleen aamu neljästä alkaen. Sinä yönä ei paljon nukuttu.

-Juna matkailu maasta toiseen oli mielekäs kokemus kaikilta muilta, paitsi hinnan osalta. Juna Pariisista Saksan Mannheimiin ja sieltä Augsburgiin kuljetti matkalaisen puolessa päivässä perille ja matkalla sai ihailla maaseudun laakeita ja vihreitä peltoja. Luonto alkaa muistuttaa kovasti tuttua Suomi luontoa ja sekös ilahduttaa. Kokemuksena ehdottomasti hauskempi tapa matkustaa kuin lentäminen, mutta julkinen liikenne ei täällä kyllä mene yksiin suomalaisten junailu hintojen kanssa. Tähän kannattaa siis varautua, mikäli mielii matkustaa junalla Saksassa.

- Ei tarvitse lähteä kovinkaan kauaksi koti konnuilta, päästäkseen ihmettelemään tätä uskomatonta maailmaa ja sen luomia huikeita luomuksia. Saksan Alpeilla sijaitseva upea koski ja sen kanjoni laakso sai haukkomaan henkeä. Sellaisia maisemia olisi voinut tulla vastaan missä tahansa niistä lukuisista paikoista, joissa olemme kuluneiden kuukausien aikana vierailleet, mutta ne odottivatkin täällä, ihan lähellä kaiken aikaa.  Idylliset saksalaistalot, lehmät kaulakelloineen ja herkku brezelit ovat kyllä tehneet vaikutuksen jälleen kerran!

-Kun elää pitkään veneessä, säästyy kaikenmaailman kulkutaudeilta kun ei yksinkertaisesti tapaa muita ihmisiä jatkuvasti. Arvata saattaakin, että kun sitten päräyttää jälleen ihmisten ilmoille, niin flunssahan sieltä iskee. Kuumeilua ja räkähommia siis on harrastettu ensimmäistä kertaa koko matkan aikana, onneksi hyvässä hoidossa ystävien luona!

-Seilori ja isänsä pääsivät viimein viikon odottelun jälkeen matkaan kohti Ranskaa. Tuulet ovat reippaita ja puhaltavat oikeaan suuntaan tällä hetkellä, joten toivotaan että matka etenee hyvin. Yhteydenpito heihin ei kuitenkaan oikein toimi (sähköposti temppuilee jostain syystä), joten aikalailla radiohiljaisuudessa mennään. Matkan etenemistä ja satunnaisia tervehdyksiä voi seurata tutun osoitteen kautta täältä:

https://forecast.predictwind.com/tracking/display/SV_Cruella/

-Taas yhtä uutta kokemusta rikkaampana, nyt on testattu myös kimppakyyti.  Matka Eteläisestä Saksasta Berliiniin taittui nimittäin Birgit rouvan kyydissä oikein mukavasti. Birgit löytyi BlaBlaCar nimisen sivuston kautta ja koska meillä oli sama suunta, hyppäsin hänen kyytiinsä kuuden tunnin matkaa taittamaan. Bussi tai junamatka olisi keventänyt lompakkoa melkein 200 euron edestä ja matka aikakin olisi venynyt melkein 11 tuntiin bussilla kuljettaessa. Siispä Birgitin bensakuluilla katettu kuljetus (joskin hieman rätisevällä kulkuneuvolla toteutunut) oli oiva ratkaisu. Birgitillä oli myös oma purjevene, arvaatte varmaan että juttua riitti.

Seuraavien seikkailujen tapahtumapaikka onkin sitten Berliini, viikon kuluttua tiedetään mitä sillä on annettavanaan.




 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä vuosi purjevenessä maksoi ?

Herra ja Rouva Seilori

Viimeinen teksti