Exit leimoja vaille valmiita


Koska matkamme ensimmäinen vaihe on pian päättymässä, on hyvä hetki pienelle koonnille siitä, mitä tähän mennessä on tapahtunut. Reissuvalmistelumme alkoivat helmikuussa 2021 kun päätimme, että mikäli oikeanlainen vene löytyy syksyyn mennessä, lähdetään seuraavana kesänä Karibian kierrokselle. Vene löytyi heinäkuussa 2021 ja ensimmäiseen omaan kotiin tarkoitetut säästöt laitettiin viimeistä pennosta myöten veneeseen, sen varusteluun ja reissukassaan. Alkuperäisen suunnitelman mukaan startti valittiin heinäkuun alkuun, mutta ajan myötä muuttuneiden työkuvioiden johdosta lähtö tapahtui heinäkuun viimeisenä päivänä 2022. Ei onneksi mikään suuri viivytys, vuoden pituista reissua ajatellen muutos ei ollut kummoinenkaan. Jälkikäteen ajatellen valmistautumisaika reissua varten oli kokonaisuudessaan todella lyhyt. Tällaista reissua ihmiset suunnittelevat käsityksemme mukaan noin 3-5 vuotta. Matkakassan suuruus ja matkalla tehtävien veneen kunnostustöiden määrä olisi varmaan toisenlainen jos olisimme käyttäneet valmistautumiseen enemmän aikaa. Silloin emme kuitenkaan olisi vielä matkalla, ja matkalla on ihana olla.

Matkamme alkoi Raumalta ja Euroopan osalta se päättyy pian Kanarian saarista suurimmalle, eli Teneriffalle. Olemme vierailleet seitsemässä eri maassa jotka ovat olleet Ruotsi, Tanska, Saksa, Hollanti, Ranska, Espanja ja Portugali. Lyhyimmät visiitit ovat olleet Tanskassa ja Hollannissa, joissa kummassakin vietimme vain muutamia päiviä. Pisimmät ajanjaksot olemme viettäneet Espanjassa ja Portugalissa. Portugalissa noin kuukauden ja Espanjassa ( Pohjois-Espanja, Etelä- Espanja ja Kanarian saaret) yhteensä noin puolitoista kuukautta. Meillä on ollut matkamme aikana veneessä yksi lisämiehistön jäsen, viikon verran matkalla manner-Espanjasta Teneriffalle. Teneriffalla olemme tavanneet läheisiä ja ystäviä yhteensä seitsemän kappaletta. Muutoin matkaa on tehty kahdestaan.

Merimaileja matkallemme on kertynyt tähän mennessä Rauma – Teneriffa välillä 3521N (6520,89km). Vertailun vuoksi, matka välillä Teneriffa – St. Lucia on 2700NM (5000km). Tuo matka meillä on siis edessämme Atlantin ylityksellä, joka alkaa tämän tekstin julkaisupäivänä eli maanantaina 12.12.2022. Edessä on noin kolmen viikon mittainen merimatka, joka on tähän mennessä pisin yhtäjaksoinen purjehduksemme. Se on samalla ensimmäinen valtameren ylityksemme. Lähdemme matkaan kahdestaan, tosin ylityksemme ensimmäisen päivän ajan meillä on ystäväpariskunta mukana veneessä päiväpurjehduksella. Illan tullen jätämme heidät Teneriffan eteläpäähän ja jatkamme sitten matkaa keskenämme. Noin kolmen viikon ajan vuorottelemme vahtivuorossa ja lepovuorossa. Jompikumpi meistä on siis koko ajan kannella vahdissa ja vahtivuorojen pituudet liikkuvat 2-4 tunnin välillä. Merimatkan maaliviiva on tämänhetkisen suunnitelman mukaan St.Lucian saari Karibialla ja sinne odotamme saapuvamme tämän vuoden viimeisinä tai alkavan vuoden ensimmäisinä päivinä.




Merellä meillä on käytössämme sateliittipuhelin, jonka avaamme manuaalisesti kerran tai pari vuorokaudessa säätietojen lataamista varten. Avatessamme sateliittipuhelimen, ilmaantuu tälle nettisivustolle https://forecast.predictwind.com/tracking/display/SV_Cruella/ sijaintitietomme. Täältä on siis mahdollista seurata matkamme etenemistä tulevien viikkojen aikana.

Tätä kirjoittaessani olemme oikeastaan exit leimoja vaille valmiita. Sunnuntain aikana haemme leimat passeihin ja tankkaamme vedet täyteen. Viimeisimmät ruokahankinnat, tuoreet lihat ja vihannekset sekä hedelmät vielä kyytiin ja diesel tankkaus lähtöpäivänä. Puhelin on laitettu numeroparkkiin odottamaan paluuta Eurooppaan, sitten joskus. Uuden mantereen mukanaan tuomat uudet haasteet hieman jännittävät, mutta samalla tuntuu siltä kuin matka vasta oikeastaan alkaisi. Uuden vaiheen mukana tulee myös luopumista viimeisestä tiiviistä kytköksestä kotisuomeen, nimittäin yhteydenpito läheisiin ja rajoittamaton pääsy uutisiin omalla kielellä harvenee nettiyhteyden katketessa. Jatkossa blogitekstejä ja somepäivityksiä, sekä yhteydenpitoa läheisiin on tiedossa silloin, kun nettiä on saatavilla ja kun valitsemme sitä käyttää.

Kumpikaan meistä ei oikeastaan tiedä mikä meitä odottaa ylityksellä tai sen jälkeen. Välillä olemme jopa kyseenalaistaneet koko reissun tarkoitusta, mitä ihmettä me siellä Karibialla sitten oikeen tehdään? Karibia on tähän asti ollut kaukainen unelma ja tavoite, jota kohti olemme pyrkineet tietämättä sen tarkemmin miksi. Syy varmaankin selviää meille aikanaan. Nyt tuo tavoite on kuitenkin lähempänä, kuin koskaan ennen ja meitä erottaa siitä enää tämä viimeinen ponnistus, Atlantin ylittäminen. Niimpä ei muutakun menoksi, niin saadaan tietää miten valtameri meitä muokkaa ja minkälaiset tyypit lopulta astuvat veneestä takaisin maan kamaralle.




Juuri ne askeleet sinun täytyikin ottaa. Sulkea ovia, avata uusia. Luota, maailmalla on sinulle suunnitelma. Ja se kysyy sinulta vain yhtä kysymystä: Muistathan kuunnella omaa sydäntä?

-Mietelause netin syövereistä

Kommentit

  1. Hei!

    Kyllä olen ylpeä teistä. Saatte sellaisen kokemuksen ettei sitä voi koskaan unohtaa. Me toivomme teille kaikkea hyvää ja turvallista matkaa. Meitähän hoidetaan... Lämpimin terveisin Arja ja Heikki. sain linkin Joulukirjeessä.Ninalta ja Esalta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä ja terveisiä Karibialta! Mukava kun seuraatte meidän matkaa.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nähdään toisella puolella!

Mitä vuosi purjevenessä maksoi ?

Tässä kohtaa on aika lähteä eri teille