Vuoden päästä mä ja Seilori purjehditaan Suomesta Karibialle!

Heinäkuu 2021

Mä ja Seilori ollaan haaveiltu pidemmästä (purjehdus) reissusta maailmalle jo noin viiden vuoden ajan, lähes siitä asti kun ollaan toisemme tavattu. Alkuunhan se oli pitkään vaan sellainen höpöhöpö juttu ja pelkkä heitto, että olisipa siistiä tuommoinen. Konkreettisemmaksi se alkoi kuitenkin muuttua kun noin vuosi sitten tuli eteen tilanne, että nyt joko hommataan talo tai sitten lähdetään sinne reissuun. Eihän se reissu idea vielä silloin ottanut tuulta alleen, perheen perustamisajatukset möyrysi meikäläisellä niin lujasti, että Seilori taipui asunnon etsintään ja reissuhaaveet hautautui edelleen. Asunnon löytymisen suhteen ei kuitenkaan ollut onnea ja kun kuviot tuntui menevän umpikujaan, päätettiin asunnon etsintään ottaa aikalisä.

Kävi sitten niin, että Seilorin työkeikka merellä venyi muutamasta kuukaudesta puoleen vuoteen ja tuona aikana omalle kohdalle sattui eräs traumaattinen kokemus, joka laittoi miettimään elämän tarkoitusta ihan uudesta kulmasta. Se oli jotenkin sellainen herättävä tilanne, että mitä ihmettä mun oikeen kuuluu tehdä täällä pallolla, eihän tämä mun nykyinen elämä ole mistään kotoisin. Muutama vuosi aiemmin touhusin kaikkea hullua ja jännittävää ja todella elin elämää. Jotenkin elämästä oli tullut kaikkea muuta. Tasaista ja turvallista, sellaiseen muottiin sopeutumista, mitä ajattelin muiden multa odottavan. Oli aika muuttaa suuntaa ja oikein kunnolla ja koska kaikkihan on tehtävä joko täysillä tai sitten ei ollenkaan, niin me päätettiin, että ensi vuonna me purjehditaan Karibialle. 

Se oli mun tähänastisen elämäni paras päätös. Luulen että varmaan Seilorinkin. Siitä alkoi sellainen tarina, että se on parempi laittaa muistiin, jotta sitä ei unohda. Siksi mä kirjoitan sen nyt tänne. Kirjoitan muistutuksena itselleni siitä, että jos joskus löydän taas itseni elämästä jonkun muun elämää, hoksaan muuttaa suuntaa. Ja toisaalta tämä voi olla myös väylä jakaa tämä reissu muidenkin kanssa. Ehkä joku herää muuttamaan omaa elämäänsä enemmän omansa näköiseksi tai sitten vaan saa satuja ja tarinoita luettavakseen. Niin tai näin, tämä on mun ja Seilorin matka meidän maailman ääriin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nähdään toisella puolella!

Mitä vuosi purjevenessä maksoi ?

Tässä kohtaa on aika lähteä eri teille