Maalaushommia ja kiertolaiselämää

Toukokuu 2022

Vauhti kiihtyy kiihtymistään ja kalenteri on täytetty niin piukkaan hoidettavista asioista, että töttöröö ja lörtsykurkut. Suurimmaksi osaksi aika kuluu mukavien asioiden ja järjestelyjen parissa ja mahtuu sekaan myös ystävien kanssa sovittuja rientoja, ne on tosin pitänyt sopia hyvissä ajoin. Viime ajat on raahattu kaikenmaailman nyssäköitä ees sun taas, kun yöpaikka on milloin missäkin ja sitten taas mennään veneelle uusien tarvikkeiden kanssa. Tiskit, pyykit, vaihtovaatteet, etukäteisprepatut ruuat, rakennustarvikkeet, etätyö toimisto ja lenkkikamat kulkevat jatkuvasti mukana ja autoon mahtuu juuri ja juuri itse sekaan. Takapenkillä turvavöissä matkustaa sirkkeli.

Tämän kuukauden kaksi suurinta tavoitetta oli veneen maalaus ulkoa ja vesille lasku. Maalausvaihe suoritettiin onnistuneesti, se tosin vei yli puolet enemmän aikaa kuin alkuun oli suunniteltu. Vesille lasku on käsillä kuluvalla viikolla, jos se onnistuu ja vene ei suihkua vettä sisuksiinsa, ollaan jo aika pitkällä kohti onnistunutta lähtöä.

Ihan joka hetki en ole reissulais elosta ja remppahommista nauttinut. Harmitti, kun veneen köliä maalatessa tuuli niin paljon, että maalit ja hiekat pöllysi naamariin ja sokeutti toisen silmän pariksi tunniksi. En tykännyt kun veneen vanha nimitarra ei meinannut lähteä irti millään maailman liuottimella, ja kädetkin kuivui niistä mömmöistä. Ikkunoiden silikonitiivisteet lähti suttuisesti kun en osannut käyttää vakaasti mattopuukkoa ja itkuhan siitä tuli kun mikään työtehtävä ei onnistu ilman Seilorin apua ja tulee turhake olo. Jatkuva tehtävästä toiseen ja paikkakunnalta toiseen ja yöpaikasta toiseen ravaaminen tuntuu myös välillä ylimääräisenä stressinä.

Sen sijaan moni asia sujuu ihan mallikkaasti. Hammastarkastuksesta päästiin läpi että heilahti, ei pitäisi tulla ainakaan mitään ennakoitavissa olevia yllätyksiä reissunpäällä. Ruorin osasin hioa sileäksi ja kauniiksi, kun löytyi oikea hiomapaperi ja siivouskomeron naulanreikien kittaukset sujui maalauksineen jo ihan itsenäisesti. Saippuapalojen, aurinkorasvojen ja hammasharjojen hamstraus sujuu ongelmitta ja aikataulutus, listojen tekeminen sekä muu varikkotoiminta ja huoltotalous pyörii juuri näillä minun omilla taidoillani sujuvasti kun rullatuoli. Kaikesta huolimatta ja juuri sen takia elämä tuntuu juuri nyt aika kivalta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä vuosi purjevenessä maksoi ?

Herra ja Rouva Seilori

Viimeinen teksti