Purje tinder

Huhtikuu 2022

Koska kiinnostukseni purjeita kohtaan oli olematon, tein aiheesta helpommin lähestyttävän version. Tarkoituksena ei ole loukata kuralenkkareita käyttäviä, eikä esineellistää mitää muuta kuin purjeita. Seuraava muistilista kuitenkin teki elämästäni helpompaa, kun hahmotan nyt paremmin purjeiden erot toisiinsa nähden.

Iso purje, laatuyksilö

Tämä yksilö ei selittelyjä kaipaa. On niin varma tapaus, että tätä herraa ei edes otettu purjepussistaan ulos. Sika säkissä vai lottovoitto? se selvinnee myöhemmin...Suosittelija tällä tyypillä oli kuitenkin kunnossa, Seilori vakuutti, että tämä tyyppi vastaa kaikkiin odotuksiimme. Odotukset on ainakin korkeella. Käyttötarkoituksena tällä tapauksella on hengailla yläilmoissa veneen keskivaiheilla sijaitsevassa mastossa ja pyrkiä edistämään etenemistä. Perus äijä.

Iso purje, nuhjuversio

Laatuyksilön serkku, se joka joskus oli jonkun sun tutun kanssa, mutta aika on ajanut siitä jo ohi. Kerran revennyt ja paikattu. Ei enää esittelykelpo sukujuhliin, mutta paremman puutteessa saattaa hetken ajaa asiansa. 

Genua, svaipataan jatkoon

Tämä komea ja melko skarpissa kunnossa oleva yksilö on jokaisen naisen unelma. Asteikolla 4-10 ansaitsee arvosanan 8. Purjekangas on ehjä ja siisti, hieman venynyt, mutta kukapa ei olisi. Reunoja kun vähän vahventelee niin hoitaa hommansa vakaasti ja varmasti.

Genua, ei kestä päivänvaloa -versio

Back up, kun oot jo taksijonossa baari illan jälkeen ja tilanne on paha. Harmaahapsi on iäkkäämmän oloinen ja paikattu. Luultavasti tunnistat tämän tyypin kuraisista työkengistä tai -lenkkareista. Parempi kuitenkin toivoa, että tälle ei välttämättä tule käyttöä. 

Myrskyfokka

Pieni ja terhakan oloinen kaveri. Tämä erikoismies kutsutaan paikalle kun maailmassa vallitsee sekasorto. Handyman tyyppinen MacGyver on luotettava ja turvallinen. 

Genaakkeri, värikästä humputteluun

Tämä tyylitietoinen kaveri on piristysruiske jokaiseen päivään. Värejä kaihtamaton ja huomiota herättävä olemus valloittaa ja hurmaa ympärillään olijat. Leppoisan kelin kaveri, joka tarjoilee nautintoa ja viihtymistä. Valtavasta koostaan huolimatta elopaino on vähäinen. Käyttötarkoitus: leppoisaan seilailuun.

Mesaani, tuttavallisemmin manaatti

Tässä tyypissä on jotain mätää. Ei kirjaimellisesti, ulkoisesti on ihan viehättävä ja skarppi. Lähes käyttämätön. Siinäpä se erikoisuus piileekin, onko kyseessä ihan totaalisen turha tuttavuus, kun on niin kiiltävää pintaa, mutta kovin vähän elämänkokemusta? Manaatiksi ristimäni rotjake jää ehdottomasti tarkkailun alle, toivottavasti epäilykset osoittautuvat turhiksi ja tästä paljastuu positiivinen yllättäjä. Oikeanlaisen maston puuttuessa, on Seilorin visio manaatille  käyttää sitä iso purjeen nuhjuversion tuuraajana.

Ostoslistalla uusi Fokka ja hänelle staga

Kun jatkoon svaipattava Genua on kaikessa erinomaisuudessaan kovemmalla tuulella kömpelö ja tilanne vaatii asiantuntijaa ja myyntimiestä, joka vakuuttaa auervaaran tavoin tilanteen olevan hallinnassa, vastaus on Fokka. Nopealiikkeinen ja lipevänkin vikkelä herrasmies on alansa parhaita ja ulkoisesti, sekä puhetaidoiltaan uskottava. Vaatimustaso on myös kova, tätä herraa varten tarvitaan uusi staga. Staga on siis uusi keulavantti eli vaijeriratkaisu, johon herra Fokan saa kiinnitettyä. Tälle tapaukselle on kuitenki tarve, joten toivotaan että etsinnässä oleva yksilö täyttäisi toiveemme ilman sen suurempia silmänkääntötemppuja.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nähdään toisella puolella!

Mitä vuosi purjevenessä maksoi ?

Tässä kohtaa on aika lähteä eri teille