Nyt alkaa tapahtua

Helmikuu 2022

Kevättä alkaa olla näköpiirissä vaikka räntää tulee vielä ihan olan takaa. Ystävänpäivän kunniaksi täräytin vihdoin liikkeen, jota olin odottanut pääseväni tekemään jo viimeiset kolme vuotta. Irtisanoin kämpän. Jiihaa! Sitä murjua ei kyllä tule ikävä. Sinänsä asunnossa ei ollut suurempia vikoja, sen rakennusteknisessä puolessa sen sijaan lähes kaikki. Erityisen surkea huoltofirma kruunasi komeuden. Onneksi kerrostaloelämä on pian historiaa ja kuukauden kuluttua raahaillaan viimeiset tavaroiden rippeet (ne joita ei ole vielä myyty torin kautta pois) mökille talteen ja aloitetaan virallisesti kodittoman elämä. Se tuntuu todella vapauttavalta ja ihanalta. Mitä enemmän roinaa ja materiaa ympäriltä katoaa, sitä helpommalta tuntuu hengittää. 

Jännäksi tilanteen tekee myös se, että mökillä (jossa saamme siis majailla lähtöön saakka) ei tällä hetkellä ole keittiötä eikä saunaa. Juoksevaa vettä tai sisävessaa siellä ei ole koskaan ollutkaan, joten niitä ei osaa edes kaivata. Mutta peseytymisen ja ruuanlaiton mahdollisuudet tai mahdottomuudet ovat toistaiseksi kysymysmerkkejä. Toki myös toistaiseksi kovin kylmä ilma ja valtavat lumikasat hieman rajoittavat kepeää mökki kokemusta ja tuovat omat haasteensa, mutta ehkä kuukauden päästä on jo hieman lämpimämpää...

Viime viikolla kävin tarkistamassa veneen kunnon. Hyvin talvehtii, ainakaan silmämääräisesti mitään vaurioita ei ole talvi saanut aikaan. Sisätilat eivät kuki hometta eikä mikään näyttänyt vuotaneen. Aurinko oli jo sulattanut suurimmat lumet pressukatteen päältä ja kannella seistessä pystyi jo näkemään itsensä vesillä. Syksyllä aika tuntui kuluvan todella hitaasti, mutta nyt kello on alkanut tikittää nopeammin ja nopeammin kohti lähtöä. Jopa niin nopeasti että jouduin kämpillä irrottamaan yhden kellon seinästä ja ottamaan siitä paristot pois. Vähemmän kelloja, enemmän aikaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nähdään toisella puolella!

Mitä vuosi purjevenessä maksoi ?

Tässä kohtaa on aika lähteä eri teille