Kun hommat takkuaa

Lokakuu 2021

Vene on nyt VIHDOIN saatu nostettua vedestä ja tuntuu että asiat etenee edes hiukkasen. Enpä osannut arvata että vaikeudet iskevät heti ja stressin määrä niin matkakassan kartuttamisen kuin veneen rakentelun kuin varustelunkin ympärillä hipoo pilviä. Venettä ei saatu siirrettyä sitten kirveelläkään lähemmäs meitä, joten meidän on mentävä jatkuvasti lähemmäs venettä jos mielitään edistää projektia. Seilori on onneksi ahkerana yrittänyt omien kiireidensä keskellä urakkaa edistää. Nytkin innokas veneilijä on nukkunut lokakuun ja remontin keskellä veneessä useamman vuorokauden ja purkanut takahyttien välistä seinää uutta upeaa makuuhuonettamme varten!

Projektin suuruusluokka avautuu työvaihe kerrallaan ja hirvittää sen verran että parempi olla asiaa ajattelematta. Onhan työtä paljon, mutta kaikkea ei onneksi tarvitse saada valmiiksi ennen lähtöä. Ihan kaikkea ei varmaan saada valmiiksi koskaan. Mutta mitäpä sen väliä, kunhan matka starttaa ja pakolliset matkantekoon liittyvät asiat toimii. Listat tehtävistä valmisteluista pitenevät olohuoneen seinällä ja tavaran määrä yksiössä on lisääntynyt muutaman veneen sisällöillä (vanha vene on edelleen myymättä). 

Raha on jatkuvasti mielessä, sitä ei haluaisi ajatella mutta ilman sitä asiat eivät etene. Säästötavoite ei ole toteutunut aivan toivotusti kun yllättäviä menoja on tullut hoidettavaksi. Rahan puutetta ratkaistaan lähettämällä Seilori pian useaksi kuukaudeksi töihin maailman toiselle puolelle. Tunteiden vuoristoradassa pyöritään, kun yhteinen tavoite eli reissu halutaan toteuttaa, mutta se vaatii uhrauksia. Erossa oloa, ikävää, stressiä, järjestelyä, leffa- ja ravintolakäyntien skippaamista...

Omissa töissäkin on jaksamista, kun tekisi mieli irtisanoa itsensä tältä istumalta mutta budjetin näkökulmasta se on mahdotonta. Kesään asti kun jotenkin saisi kitkuteltua. Olen harjoitellut suhtautumaan rauhallisemmin niihin tilanteisiin kun paska osuu tuulettimeen ja hermot pettää. Nykyään kun sellainen tilanne tulee vastaan niin ajattelen että reissussa näitä hetkiä tulee myös vastaan ja sitten niistä on vain päästävä yli. Onnistun tässä rauhoittumishaasteessa jo hieman paremmin ja nopeammin kuin ennen...Onneksi TJ kalenteri näyttää että tänään töiden päättymiseen ja reissun alkamiseen on taas hieman vähemmän päiviä kuin eilen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nähdään toisella puolella!

Mitä vuosi purjevenessä maksoi ?

Tässä kohtaa on aika lähteä eri teille