Ajatuksesta tekoihin - projekti alkaa

Elokuu 2021

Mullahan ei ole minkään maailman veneily kokemusta taustalla. Viime kesänä alitajuisesti veneprojektia kuitenkin jo aloiteltiin, kun hankittiin sellainen ihan pieni purjevene sisävesikäyttöön ja vähän niinkuin harjoituskappaleeksi. Purjehduskesä jäi tosin vain muutaman kuukauden mittaiseksi Seilorin työkeikalle lähdön takia. Nyt tänä keväänä kun sitten ihan tosissaan päätettiin alkaa etsiä reissulle sopivaa kulkupeliä, treenattiin veneilyä ja  purjehdusta edelleen meidän harjoitusveneellä. Vesillä olo ja veneilyn tunnelma alkoi pikkuhiljaa selvitä ja alkaa tuntumaan mukavalta. 

Kevään ajan reissuvenettä metsästettiin netin myyntipalstoilta ja kun Seilori palasi viimeisimmältä työreissultaan, alettiin sinkoilla kaupungista toiseen katsastamassa potentiaalisia yksilöitä. Henkisesti raskas urakka, välillä epätoivoa ja ahdistusta. Budjetti tuplaantui, mutta sopiva yksilö löytyi ja siitä tehtiin kaupat heinäkuussa. Konkreettisemmaksi muuttui sekä usko reissun toteutumiseen omassa päässä, että muiden päissä. Järkyttyneet ja hämmästyneet ilmeet sukulaisten ja kavereiden kasvoilla olivat hieman ärsyttäviäkin. Monikaan ei ollut ottanut meitä tosissaan reissupuheiden suhteen. Veneen osto muutti asiaa hieman, osa tosin ei suostunut edelleenkään uskomaan, että tässä ollaan ihan tosissaan lähdössä alle vuoden päästä reissuun.

Itse purjehduksesta en ole kovinkaan kiinnostunut, vesillä olosta sen sijaan kyllä. Itseasiassa purjehtiminen vaikuttaa jopa hieman elitistiseltä touhulta kaikkine varusteluineen, sellaiselta jonka standardeihin en koe sopivani lainkaan. Olen kuitenkin kiinnostunut meidän reissusta ja kaikesta siitä rauhallisuudesta, jota vesillä olo saa minussa aikaan. Siksi olen innokas oppimaan ne tarvittavat taidot, joilla projekti saadaan toteutumaan. Silti olen edelleenkin aivan kuutamolla monista asioista ja saan valitettavan paljon kuulla siitä myös lähipiiriin kuuluvilta ihmisiltä. Tsemppauksen ja innostuneisuuden sijaan monille tuntuu olevan luonnollisempaa keskittyä kritisoimaan taidottomuuttani ja kyseenalaistamaan sitä, kuinka aijon purjehdukseen liittyviä taitoja oppia.

Vastaus on, että purjehtimalla. Vaikka jatkuvasti kuulee pelottelua siitä, kuinka hankalaa ja epämukavaa kaikki tulee olemaan, ei totuus näytä ollenkaan samalta. Toistaiseksi en ole vielä keksinyt, mikä siinä pirun purjehduksessa nyt on niin kovin hankalaa. Käytännön asioista haluan kuitenkin olla yleisesti perillä ja siksi aloitinkin netissä suoritettavan saaristolaivurikurssin suorittamisen, jotta opin navigointiin ja merenkulkuun liittyviä perusjuttuja. Kummalliselta tuntuu opiskella asioita, jotka ei oikeastaan kiinnosta sitten tipan vertaa, mutta tavoite täytyy vain pitää tiukasti mielessä. Tää täytyy nyt vaan tehdä, koska me aijotaan ihan oikeasti onnistua tässä.

 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nähdään toisella puolella!

Mitä vuosi purjevenessä maksoi ?

Eläimellistä menoa Biskajalla